lunes, 22 de diciembre de 2014

Anem a recuperar la nostra dignitat a ValènciaQuan pertanys a un grup de persones que està social i jurídicament discriminat i exclòs, el que normalment acaba ocorrent és que acabes integrant eixa discriminació com una cosa normal en la teua vida i naturalitzant-la. Fins i tot acabes agraint qualsevol concessió, per mínima que siga, quan el que et correspondria seria els mateixos drets que la resta.

Açò és una cosa del que les persones LGTB sabem molt, i és un procés que cadascuna de nosaltres i nosaltres hem de superar fins a empoderar-nos per a poder exigir el que per dret també és nostre. Per a poder viure amb dignitat i perdre la por a reivindicar el nostre espai en tots els àmbits i se'ns visibilitze per a acabar amb tots eixos mites i estereotips tan utilitzats al llarg de la història per a humiliar-nos i insultar-nos.

Al llarg dels 22 anys de govern de l'actual alcaldessa Rita Barberá, lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals hem patit una reiterada exclusió en les polítiques engegades des del consistori valencià. Sembla ser que per al PP la LGTBfobia no existeix ni necessitem polítiques específiques.

Que li'l diguen a les dones i homes transsexuals que pateixen índexs de desocupació superiors al 90%, als joves LGTB que tenen índexs de suïcidi més alts per l'assetjament i la discriminació que pateixen, als nostres majors que acaben els seus dies havent de ficar-se una altra vegada en l'armari per a evitar el rebuig i la solitud, a la gent que encara segueix sent agredida i insultada en el carrer per ser LGTB, a tota eixa gent que encara té por de parlar  amb la mateixa naturalitat que els seus companys i companyes al seu treball…

Són moltes les polítiques municipals que es poden articular per a combatre la LGTBfòbia, l'heterocentrisme i el masclisme, per a que les persones LGTB puguem viure la nostra vida amb dignitat, solament fa falta voluntat política i ganes de construir un món més just en el qual convisquem totes i tots en igualtat.

Deixe ací un vídeo de la meua participació en les jornades València Any Zero organitzades per la ACV Tirant Lo Blanc en l'espai #ACorrecuita que es van celebrar el passat 15 de novembre.


jueves, 18 de diciembre de 2014

Una decisió personal per a un projecte col·lectiuMalgrat el que s'haja pogut insinuar des d'alguns mitjans i algunes fonts malintencionades, la decisió de concórrer a les primàries en la Coalició Compromís és una decisió exclusivament personal i no producte de conspiracions internes, o moviments dirigits per gents fosques en l'ombra dels partits que formen part de la coalició. Tot ha sigut molt més simple, cada persona ha pres la decisió i s'ha presentat, no hi ha més. Es creu el lladre que tots són de la seua condició.

Ahir a la vesprada es va celebrar una assemblea de Compromís per València per a parlar de com anem a desenvolupar la campanya de primàries, del cronograma, del programa i es va realitzar la presentació dels precandidats i les precandidates.

Conformem un equip molt divers, heterogeni i plural i és possible que la llista que presentarà Compromís per València per a les eleccions del pròxim mes de maig a l'Ajuntament de València, siga la que millor represente a la societat valenciana per la multiplicitat d'identitats i sensibilitats que representem. És el reflex de la diversitat i la pluralitat que representa Compromís.

Si poguérem parlar d'aquest equip com un nosaltres, podríem dir que som gent amb llarga experiència en gestió municipal, amb una llarga trajectòria en el moviment veïnal, que ha treballat en els seus barris, que coneix València i les seues necessitats, persones del moviment del 15M, del moviment LGTB, de l'ecologisme, del feminisme, del món acadèmic, de la cultura, del valencianisme, de l'educació… però sobretot som persones treballadores, honestes, compromeses amb la igualtat i que creiem en una altra manera de fer política. Som ciutadanes i ciutadans conscients que el pròxim mes de maig ha de produir-se un canvi polític contundent que retorne a la societat la il·lusió i l'optimisme i que recupere la confiança en la classe política.

Ara comencem el procés de primàries que culminarà amb les votacions els dies 28, 29, 30 i 31 de gener, en el qual qualsevol persona major de 16 anys podrà inscriure's per a participar.Solament has d'entrar en https://compromis.net/primaries/ i apuntar-te en el cens per a poder votar.


viernes, 12 de diciembre de 2014

Llegó el momento de llenar el Ayuntamiento de Valencia de Orgullo y Diversidad

Después de mucho tiempo sin actualizar el blog, he pensado que esta es una buena ocasión para hacerlo y explicar el curso de mi activismo en los últimos meses. 

A principios de año decidí afiliarme a Iniciativa, uno de los partidos que conforma la Coalició Compromís, y me incorporé a la sectorial LGTB+ para trabajar las políticas que nos afectan a lesbianas, gais, transexuales y bisexuales. Y el pasado mes de septiembre, después de cinco años, decidí dejar la coordinación del Grupo de Familias de Lambda, era momento de dejar paso y dedicarme plenamente a Compromís. 

Después de mucho meditarlo y de muchas conversaciones con gente muy cercana, ayer presenté mi candidatura a las primarias para la lista del Ayuntamiento de Valencia porque quiero involucrarme y formar parte del cambio que se va a producir en unos meses. 
 
-->
George Steiner dijo, “lo que no se nombra no existe”, una frase con la que las mujeres lesbianas hemos reclamado muchas veces nuestra inclusión en el lenguaje, las imágenes, en las políticas… para acabar con los estereotipos que construyen un imaginario colectivo muy perjudicial para nosotras, porque mientras los hombres gais están cada vez están más representados en todos los ámbitos de la sociedad, incluyendo la política, las mujeres lesbianas seguimos estando muy rezagadas en esa necesaria visibilidad social.
A lo largo de mis años de activismo en el movimiento LGTB he trasladado mi vida privada a la esfera pública para contribuir a la visibilidad de las mujeres lesbianas, como herramienta imprescindible para acabar con la estigmatización y la invisibilidad que nos rodea.
Este fue el principal motivo que me hizo tomar la decisión hace diez años de asumir la máxima representación del movimiento LGTB valenciano y esa misma razón es la que hoy me empuja a dar un paso al frente y presentarme a este proceso de primarias.
 


Vivimos en una sociedad diversa, y esa diversidad debe estar reflejada transversalmente y de manera visible también en la política. Todos y todas, debemos estar presentes y participar activamente en las instituciones. Yo soy una de las que sueña con ese cambio que esta ciudad necesita; con un gobierno que escuche y dialogue con la ciudadanía, con los movimientos sociales, y quiero contribuir a lograr ese cambio para tomar el timón de esta ciudad llevada a la deriva por sus actuales gobernantes.
Yo creo en la pluralidad que Compromís refleja. El apoyo a la cultura valenciana, la apuesta por la sostenibilidad, el empuje a la economía local y la participación de los movimientos sociales son mis principales ejes de pensamiento. Por eso quiero incorporar una manera de hacer política diferente; tengo claro que los pequeños problemas de la vida diaria necesitan grandes soluciones, porque al final, como decimos las compañeras feministas, los problemas del ámbito privado, son también públicos.