lunes, 22 de diciembre de 2014

Anem a recuperar la nostra dignitat a València



Quan pertanys a un grup de persones que està social i jurídicament discriminat i exclòs, el que normalment acaba ocorrent és que acabes integrant eixa discriminació com una cosa normal en la teua vida i naturalitzant-la. Fins i tot acabes agraint qualsevol concessió, per mínima que siga, quan el que et correspondria seria els mateixos drets que la resta.

Açò és una cosa del que les persones LGTB sabem molt, i és un procés que cadascuna de nosaltres i nosaltres hem de superar fins a empoderar-nos per a poder exigir el que per dret també és nostre. Per a poder viure amb dignitat i perdre la por a reivindicar el nostre espai en tots els àmbits i se'ns visibilitze per a acabar amb tots eixos mites i estereotips tan utilitzats al llarg de la història per a humiliar-nos i insultar-nos.

Al llarg dels 22 anys de govern de l'actual alcaldessa Rita Barberá, lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals hem patit una reiterada exclusió en les polítiques engegades des del consistori valencià. Sembla ser que per al PP la LGTBfobia no existeix ni necessitem polítiques específiques.

Que li'l diguen a les dones i homes transsexuals que pateixen índexs de desocupació superiors al 90%, als joves LGTB que tenen índexs de suïcidi més alts per l'assetjament i la discriminació que pateixen, als nostres majors que acaben els seus dies havent de ficar-se una altra vegada en l'armari per a evitar el rebuig i la solitud, a la gent que encara segueix sent agredida i insultada en el carrer per ser LGTB, a tota eixa gent que encara té por de parlar  amb la mateixa naturalitat que els seus companys i companyes al seu treball…

Són moltes les polítiques municipals que es poden articular per a combatre la LGTBfòbia, l'heterocentrisme i el masclisme, per a que les persones LGTB puguem viure la nostra vida amb dignitat, solament fa falta voluntat política i ganes de construir un món més just en el qual convisquem totes i tots en igualtat.

Deixe ací un vídeo de la meua participació en les jornades València Any Zero organitzades per la ACV Tirant Lo Blanc en l'espai #ACorrecuita que es van celebrar el passat 15 de novembre.


No hay comentarios: